Expert Șerban

Audit financiar

Experienţă de peste 30 de ani în domeniul financiar-contabil şi al profesiilor conexe.

ACTIVITĂȚILE NOASTRE

Servicii în calitate de auditor financiar

Audit financiar al situațiilor financiare anuale la cererea beneficiarului

Audit statutar al situațiilor financiare anuale în situațiile prevăzute de lege

Asistență în caz de fuziune, divizare, lichidare a societății

Auditul fondurilor europene și a altor fonduri nerambursabile de la alți donatori

Audit intern

Accounting Formulas Equations for Accountants. Female Accountant working with calculator and laptop

Întrebări Frecvente

E-Factura este un sistem electronic de transmitere și raportare a facturilor, pus la dispoziție de ANAF. Concret, RO e-Factura reprezintă nu doar instrumentul pentru facturarea electronică (cu scopul de a digitaliza modul de facturare), ci mai mult, poate fi considerat un instrument pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

E-factura nu înseamnă doar emiterea facturilor în format electronic, ci presupune generarea unui fișier XML care conține informațiile din factură și care se transmite la ANAF, prin intermediul contului SPV. Astfel, prin intermediul acestui sistem ANAF poate monitoriza corect gradul de colectare a TVA-ului, dar și a celorlalte taxe și impozite și poate vedea în timp real ce facturi se emit între operatorii economici.

  • O firmă de contabilitate asigură gestionarea precisă a documentelor financiare, îndeplinirea obligațiilor fiscale și optimizarea resurselor financiare. Aceasta eliberează antreprenorii de sarcinile contabile, permițându-le să se concentreze pe dezvoltarea afacerii.

Insolvența pentru persoane fizice reprezintă incapacitatea de a-și îndeplini obligațiile financiare. În acest context, un debitor poate solicita intrarea în procedură de insolvență pentru a restrucutra datoriile și a-și proteja bunurile.

Insolvența este o stare în care o companie sau o persoană nu mai poate îndeplini obligațiile financiare către creditorii săi. Aceasta poate fi rezultatul unor dificultăți financiare semnificative, schimbări neprevăzute în mediul economic sau gestionare ineficientă a resurselor financiare. Oricare ar fi cauza, insolvența poate avea consecințe semnificative asupra părților implicate.

Există diverse motive pentru care o companie poate ajunge în stare de insolvență. Acestea pot include creșterea necontrolată a datoriilor, pierderi financiare constante, schimbări în piață sau concurență acerbă. Este esențial să fie identificate semnele timpurii ale problemelor financiare și să se întreprindă măsuri corective pentru a evita situația de insolvență.

Când o companie este incapabilă să-și plătească datoriile, intră într-un proces formal de insolvență. Acest proces implică de obicei evaluarea activelor și pasivelor, stabilirea unui plan de restructurare sau lichidare și implicarea unui administrator specializat în insolvență. Scopul este de a maximiza valoarea activelor pentru a acoperi cât mai mult din datorii și de a proteja interesele creditorilor.

Neintroducerea sau introducerea tartiva de către debitor a unei cereri de depunere a insolventei la un termen de depășește cu 6 luni data apariției stării de insolventa constituie o infracțiune? Este infracțiunea de bancruta simplă si se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau o amenda penala.

În cazul în care un operator economic se găsește în dificultate, fără a se afla însă în stare de insolvență, este indicat ca acesta să solicite serviciile de prevenire a stării de insolvență oferite de persoanele abilitate în acest sens, cât mai din timp, chiar de la primele semne care indică posibilitatea apariției unei astfel de situații, respectiv din momentul în care se observă o dinamică descrescătoare a potențialului de viabilitate managerială și economică.